Telefon  +48 508 246 993

Mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Produkty miodopodobne

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naturalnych produktów przygotowanych na bazie miodu. Wszystkie produkty posiadają certyfikaty i są wyprodukowane w gospodarstwie pasiecznym MIÓD PODKARPACKI Ustrobna.

Więcej informacji znajdziesz na stronie www.miodpodkarpacki.pl

 

KORZEŃ ŻYWOKOSTU

PIERZGA

Pierzga pszczela to pyłek kwiatowy, przyniesiony przez pszczołę do ula, złożony w komórkach, wymieszany razem z miodem i wzbogacony wydzieliną gruczołów a następnie po zawieczkowaniu poddany fermentacji beztlenowej. Spośród wszystkich produktów pasiecznych, pierzga odznacza się najwyższymi walorami odżywczymi oraz najszerszym spektrum działania na nasz organizm. Można z całą odpowiedzialnością pokusić się o stwierdzenie, iż stanowi ona najcenniejszy produkt jaki występuje na ziemi. Pierzga jest kompozycją cech, wynikających z własności miodu oraz pyłku kwiatowego. Właściwości przeciwutleniające wraz z antybiotycznym oraz regeneracyjnym w stosunku do tkanek działaniem, wykorzystywane są w leczeniu wielu ran i schorzeń w dzisiejszej medycynie, podobnie jak to miało miejsce tysiące lat temu. Pierzga spożywana regularnie usuwa z organizmu substancje trujące, metale ciężkie i neutralizuje takie używki jak kawa tytoń i alkohol. Dowiedziono także że spowalnia procesy miażdżycowe naczyń układu krwionośnego. Powoduje ich poszerzanie, odżywia serce, łagodzi bóle dusznicowe, bardzo polecana jest przy miażdżycy. Ze względu na swe właściwości energetyczne wchodzi w skład diety dla sportowców, alpinistów, lotników, ludzi potrzebujących dużo sił, wykonujących ciężki wysiłek fizyczny oraz przede wszystkim dzieci, które ze względu na ich szybki rozwój, odznaczają się wzmożonym zapotrzebowaniem na te substancje.

 

OCET JABŁKOWY

OCET JABŁKOWY NA MIODZIE

Jest to produkt powstały w wyniku dwuetapowej fermentacji tlenowej. Najpierw procesowi fermentacji poddawana jest baza jabłkowa, do której w końcowym etapie dodaje się miodu. Cały proces produkcyjny przebiega w zupełnie naturalnych warunkach, beż użycia dodatkowych substancji wspomagających fermentację. 
Ocet winny lub biały destylowany (spirytusowy), zawierają składnik niszczący nasz organizm. Jest nim kwas octowy, który zabija czerwone krwinki, powodując anemię, zakłócając procesy trawienne i zaburzając proces prawidłowego przyswajania pokarmu. Spożywany częściej powoduje marskość wątroby oraz wrzodowe zapalenie jelita grubego.
Zupełnie inne wartości posiada ocet uzyskany z fermentacji jabłek, zawierający w swoim składzie kwas jabłkowy. Kwas zawarty w occie jabłkowym łącząc się z zasadami i substancjami mineralnymi tworzy glikogen. Glikogen pozwala uregulować cykl menstruacyjny , polepsza stan naczyń krwionośnych oraz sprzyja tworzeniu się czerwonuych krwinek. Zawarta w occie jabłkowym witamina E, stanowi jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, neutralizujących szkodliwe działania wolnych rodników, będących przyczyną przedwczesnego starzenia się, chorób onkologicznych, zaburzeń systemu immunologicznego oraz chorób sercowo-naczyniowych i zaćmy. W wielu potrawach ocet jabłkowy używany jest jako dodatek do sałatek i dań mięsnych. Przyśpiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych i syntezę enzymów trawiennych, usuwa złogi i pomaga rozszczepiać tłuszcze, a w rezultacie przyczynia się do obniżenie wagi. Przywraca on także właściwą równowagę zasadowo-kwasową organizmu. Wbrew pozorom służy odkwaszaniu organizmu. Ocet jabłkowy pomaga spalić tłuszcz i oczyścić organizm z toksyn. Zawarta w nim pektyna znakomicie obniża poziom cholesterolu we krwi zapobiegając miażdżycy i nadciśnieniu. Jedną z najcenniejszych wartości octu jabłkowego jest wyjątkowo wysoka zawartość potasu koniecznego do utworzenia w organizmie określonego zapasu energetycznego oraz wyciszenia układu nerwowego i uregulowania pracy hormonów. Sprzyja również zatrzymanu w organizmie wapnia, żelaza, magnezu, chloru i krzemu.

 

Miody

miod-01
miod-02
miod-03

Ekstrakty

 
ekstrakty-06
ekstrakty-07
ekstrakty-04
ekstrakty-05
ekstrakty-03
ekstrakty-02
ekstrakty-01
ekstrakty-00

Maście

 
mascie-04
mascie-03
mascie-01
mascie-02
mascie-00

Syropy

 
syropy-05
syropy-04
syropy-03
syropy-02
syropy-00
syropy-01
syropy-06

Inne

 
inne-00
inne-01